28 Şubat 2009 Cumartesi
TELLİ PİLAV
Malzemeler:2 su b. pirinç 1 adet havuç 1 çorba k. kuş üzümü 1 çorba k. dolmalık fıstık tarçın,karabiber2 çorba k. tereyağı 1 su b.et suyutuzHazırlanısı:Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,kavrulmaya devam edilir.Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzümve tarçın eklenir.Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir.suyu ayrlanır.pilav suyu çekinceye kadar pişirilir.bu arada pilavın pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır.pişen pilav kadayıfla mantolanmış kaba alınır.üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Dışı çıtır çıtır kadayıfiçi nefis bir pilav.. eğer misafiriniz gelecekse ya da eşinize güzel birsürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder